Hoera, ik ontving een C.C.S. Cronestipendium!

Zaterdag 30 september 2023 mocht ik samen met Max Urai en Falun Ellie Koos een C.C.S. Cronestipendium voor beloftevolle auteurs in ontvangst nemen. Een enorme eer.

Dankzij de Gemeente Utrecht, ILFU, de familie Crone en wethouder Eva Oosters kan ik vol goede moed doorwerken aan mijn roman die bij Uitgeverij Pluim zal verschijnen. Maar met name juryleden Marjolijn Hof, Femke Essink en Daphne Huisden ben ik zeer dankbaar, omdat ze mijn werk tussen talloze inzendingen eruit visten. Ik voel me door hen als schrijver gezien. Deze steun, hun bevestiging dat ik op de goede weg ben, betekent veel.

Foto: Stefan van den Bergh


Uit het juryrapport:

‘Mari onderzoekt prangende thema’s waar ze zich voor haar journalistieke werk ook in verdiept: migratie en integratie, wantrouwen, beeldvorming en de verhouding tussen Oost- en West-Europa. Daarbij blinkt haar aanpak uit in helderheid en psychologisch inzicht. Dit is een schrijver met een visie en een plan en de jury kent Arja Mari graag een stipendium toe om de materie die ze zo zichtbaar beheerst tot een debuutroman uit te werken.’

Foto: Maarten Mooijman


De Gemeente Utrecht nodigt ieder jaar beloftevolle Utrechtse auteurs uit zich aan te melden voor de C.C.S. Cronestipendia. De stipendia bedragen € 3000,- en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken. Proza, poëzie, non-fictie, kinderboeken, columns, alle genres komen in aanmerking. Elk jaar worden maximaal drie stipendia uitgereikt.

De C.C.S. Cronestipendia zijn vernoemd naar de Utrechtse prozaschrijver C.C.S. Crone (1914-1951). De gemeente Utrecht reikt deze stimuleringsprijzen jaarlijks uit in samenwerking met het ILFU. Een auteur moet in Utrecht wonen of een aanpalende gemeente, minimaal een contract hebben bij een erkende uitgeverij en maximaal drie boeken gepubliceerd hebben bij een erkende uitgeverij.

Eerder zijn stipendia toegekend aan onder andere Lisa Weeda, Mariken Heitman, Lucas Rijneveld, Munganyende Hélène Christelle, Joost de Vries en Ellen Deckwitz.