Paris!

Afgelopen weekend was ik in het zonnige Paris, op bezoek bij amie G. De foto die ik maakte in Jardins des Tuileries verbeeldt zo’n beetje mijn hele gemoedstoestand tijdens deze trip: vogelvrij, op zoek naar lekkere koffie en good food. Dat laatste zat wel goed: we bezochten onze vaste koffie-adresjes Télescope (in de buurt van het Louvre) en La Caféothèque (hier), en brunchten zondag bij Le Saint-Régis, een heerlijk authentieke brasserie achter de Notre-Dame.

Foto: Télescope.

Café et “banana bread”.

Foto: La Caféothèque.

Koffie met bonen uit Guatemala.

Foto: Le Saint-Régis.

Oeufs bénedict, what else.

Ook bezochten we Maison Européenne de la Photographie voor de fototentoonstelling “Small Stories” van filmmaker David Lynch. De serie was interessant, met hier en daar vooral esthetische uitschieters, maar echt onder de indruk waren we niet…

Gelukkig waren er in het gebouw meer tentoonstellingen te bewonderen, zodat we alsnog met een verzadigd gevoel naar buiten liepen. Vervolgens liepen we door Le Marais, vaste prik op zondag eigenlijk, omdat de rijen voor alle falafelzaken en de geopende boetiekjes daar nu eenmaal nooit vervelen. De laatste foto is van een dienblad dat ik niet kocht, tot mijn spijt.

À  la prochaine, Paris.