Linkpakket / 16

Er zijn alweer zoveel nieuwe afleveringen van Comedians In Cars Getting Coffee – ik loop een beetje achter. Perfect tijdens werkontwijkend gedrag.

Afgelopen zondag kon je kijken naar de eerste aflevering van Jelle Brandt Corstius’ nieuwe reisserie De bergen achter Sotsji en die was erg de moeite waard. Kijk hem terug via uitzendinggemist.nl, zolang het kan.

Over Sotsji gesproken, Holland Doc 24 houdt een interessante themaweek: wie is er bang voor homo’s? Afgelopen dinsdag zag ik Out Therehet eerste deel van Stephen Fry’s tweedelige documentaire over wereldwijde homohaat. Zéker terugkijken.

Indrukwekkende foto’s van de rellen in Kiev, Oekraïne.

Folkzanger Pete Seeger overleed op 94-jarige leeftijd. Hij was een voorbeeld voor veel grote artiesten, zoals Bruce Springsteen.

Deze terminaal zieke vader laat servetten met een handgeschreven berichtje achter voor zijn dochter, voor in haar lunchtrommel, elke dag één tot aan haar afstuderen (via @heleensittig).

Alle plaatsen waar Tom Waits over zong (via @JeroenHouben).

Voorgoed naar Mars: Wim Dijkshoorn (20) maakt grote kans om de reis der reizen te maken.

Deze donkerblauwe (blauwgroene?) schoenen.

Eén van de grappigste memes op Twitter deze week: D66’er Willem Bos die zichzelf photoshopte op foto’s om betrokken te lijken, waarna heel Twitter hem op de meest bizarre plekken ‘betrokken’ liet zijn.

Niet bakken is altijd makkelijker dan wel bakken. Maar je moet wel van de combinatie pindakaas en chocola houden.

Coolste eend ooit.

Deze boomhut! Of deze.