Linkpakket / 14

Prachtig deze foto’s, van boven genomen. Blijkt een haven er toch heel kleurrijk en vrolijk uit te kunnen zien (via @justinkoornneef).

…en 13 andere linkjes die je de afgelopen week miste: 

52 plekken waar je volgens The New York Times naartoe moet dit jaar. Guess what? Rotterdam staat ertussen, met name om diens ‘first class architecture’.

Voor W.F. Hermans-fans: een reconstructie van Nooit meer slapen door Das Mag. 

Even een avondje uit met vriendinnen, in de karaokebar. En dat je dan bezoek krijgt van de mensen in de kamer naast je: Beyoncé, Kelly Rowland, Michelle Williams én Jay-Z.

Inspirerend filmpje: Bri Emery over haar succesvolle designblog Designlovefest en alle gave opdrachten en projecten die daarop volgden.

Zo lief: deze vader maakt elke dag tekeningen op de boterhamzakjes van zijn kinderen, zodat ze weten dat hij op zijn werk aan ze denkt.

Het nieuwe serieseizoen begint bijna. Wat is het aanbod? (Girls en House of Cards ga ik sowieso kijken – benieuwd ben ik naar True Detective en Broad City). Hier lees je trouwens een erg uitgebreid overzicht van alle series en films van afgelopen jaar en welke volgens de schrijver (Olaf) wel of niet de moeite waard waren.

Hoe grappig waren Amy Poehler en Tina Fey tijdens de Golden Globes? Heel. Grappig. De leukste: “And now, like a supermodel’s vagina, let’s all give a warm welcome to Leonardo DiCaprio.” Emma Thompson was ook hilarisch, en deze jurk van Cate Blanchett geweldig. Maar dat spreekt voor zich.

15 handige tips voor kleinbehuisden.

Ontroerend verhaal: de 20-jarige Johnny stond op het punt om van een brug af te springen toen een voorbijganger, ‘Mike’, hem overtuigde dat niet te doen. Zes jaar later is Johnny weer gelukkig en wil hij Mike bedanken.

Er werd in de UK een tsunami aan Roemenen verwacht, in Nederland eveneens. Er kwamen er in totaal… 21.

Dertig jaar vriendschap in beeld.

Heftig: de 12-jarige Taylor schreef een brief aan haar 22-jarige zelf. Maar zo oud werd ze niet (via @ieks).

Bill Murray en Sofia Coppola, op de set van Lost in Translation (2003).