Linkpakket / 10

Heerlijk beeld uit 1961: de ongeschoren oksels van Sophia Loren met op de achtergrond een nietsvermoedende wildplasser. Dank, @maartenvanriel.

…en 13 andere linkjes die je de afgelopen week miste: 

Leestip: ‘In het brein van de reaguurder’ in Vrij Nederland. Wetenschapsjournalist Asha ten Broeke wordt al jaren online bedreigd; ze besloot een van haar ‘haters’ nu maar eens te ontmoeten. “Misschien zou het wel goed zijn om eens een reaguurder in de ogen te kijken. Als ultieme poging om de innerlijkheden van de trol te doorgronden. En ook gewoon, om te zien wat er gebeurt.”

Dit is prachtig: ’35 and single’, een goudeerlijk relaas van een Joodse, single vrouw uit Argentinië die zichzelf en haar omgeving filmde in de hoop antwoorden te vinden op haar grootste levensvragen.

Nummer van de Dag, het muziekblog waarvoor ik schrijf, haalde deze week het 1000ste nummer. Feest! Leo Blokhuis schreef speciaal voor de gelegenheid een gastblog over Otis Reddings ‘Try A Little Tenderness’.

Dit is ook mooi: de 50 mensen die ons leven dit jaar hebben veranderd, volgens The Verge.

Hoe zouden grote media de apocalyps verslaan? Nrc.nl volgde het voorbeeld van Buzzfeed, NOS kwam daar weer achteraan. “Live: het einde der tijden is nabij.”

Fotoserie: ‘hoe een ‘onwillige vader’ van zijn dochter gaat houden’.

Terugverlangen naar de zomer met de ‘overbelichte’ schilderijen van Lisa Golightly.

Openbaar vervoer is belangrijk. Dit GIFje maakt duidelijk waarom.

Selfie? Shelfie! Als je een goedgevulde boekenkast hebt, tenminste.

Alles wat Miranda July doet is zo, zo, zo origineel.

Foto’s van Roemeense, Nederlandse en andere Europese boeren die rond 1900 aankwamen op Ellis Island. Mooie, indringende portetten.

Neem eens een goede fles olijfolie mee naar je gastvrouw en -heer, in plaats van wijn.

Dít ga ik maken voor het nieuwe jaar: limoen en kokos body scrub.