Vandaag in première: Elle s’en va

elle-s'en-vaCatherine Deneuve in een roadmovie. Meer informatie heb je niet nodig om Elle s’en va (On my way) te willen zien. Goed, het is leuk om te weten dat het scenario speciaal voor Deneuve werd geschreven. Deneuve speelt de ijzige ex-schoonheidskoningin Bettie, een vrouw van begin zestig die dag in dag uit in een restaurant werkt. Wanneer ze wordt geconfronteerd met de realiteit van haar bestaan – haar liefdesleven is niet hoe ze die zich had voorgesteld, haar carrière evenmin – stapt ze in de auto en rijdt ze weg uit haar tot dan toe vertrouwde, maar onbevredigende leven. Tijdens haar roadtrip wordt ze dankzij haar dochter ‘opgezadeld’ met haar kleinzoon, die haar reis al dan niet aangenaam verstoord.

Klinkt als een aardige film, non? Muzikaal gezien kom je ook aan je trekken: naast een fijne soundtrack met nummers van Rufus Wainwright en Grizzly Bear is het geen straf om naar de Franse popfolk-zangeres Camille te kijken, die de dochter van Catherine Deneuve’s personage Bettie speelt.

Camille

Of ze zingt in de film betwijfel ik, overigens. Wel weer grappig: op Camille’s album Le Sac des Filles uit 2002 staat een liedje met de titel ‘Elle s’en va’. Toeval?

Bekijk de trailer van Elle s’en va:

http://www.youtube.com/watch?v=HscT2YzN1M4
On my way